Új munkatársaknak

Tisztelt Munkatársunk!

 

Köszöntjük Önt a Széchenyi István Egyetem közösségében!

Azért, hogy megkönnyítsük eligazodását informatikai rendszerünkben és az igényelhető szolgáltatások között, az alábbi tájékoztatóval szeretnénk segítséget nyújtani az első lépésekhez.

Az informatikai rendszerekhez és szolgáltatásokhoz az Egyetemi Informatikai Központ felhasználói regisztráció segítségével biztosítja a szükséges azonosítót és jelszót. Az igénylést általában a Humánerőforrás és Bérgazdálkodási Osztály munkatársai elvégzik. A sikeres regisztráció után a korábban megadott email címére kapja meg az azonosítóit és jelszavait.

A regisztráció célja:

 • SZE Alkalmazotti kártya igénylés,
 • egyetemi e-mail-cím-igénylés,
 • Wifi- és VPN-hozzáférés-igénylés,
 • Windows-szolgáltatások elérése Microsoft Active Directory segítségével az eik.sze.hu tartományban.

A felhasználói regisztrációhoz kapcsolódó űrlapot csak már felhasználói azonosítóval rendelkező egyetemi alkalmazott töltheti ki, a kitöltéshez kérje szervezeti egysége vezetőjének, illetve a titkárságának segítségét.

A kitöltés után a megadott értesítési címre elküldik az azonosítóját és induló jelszavát.

Az egyetemmel alkalmazotti jogviszonyban állók névre szóló, fényképpel ellátott SZE Alkalmazotti kártyát kapnak térítésmentesen.

Kártyaigénylés menete:

 1. Regisztráció: Az újbelépő munkatársak a  https://informatika.sze.hu/eik-regisztracio oldalon található „Felhasználói regisztráció” űrlap kitöltésével igényelhetik az alkalmazotti kártyát. Az űrlapkitöltéshez bejelentkezés szükséges, melyhez kérje szervezeti egysége titkárságának segítségét.
 2. Visszajelző üzenet: Az űrlap feldolgozása után e-mail-értesítést küldünk az egyetemi e-mail-címre a további teendőkről.
 3. Kártyakészítés: A SZE Alkalmazotti kártya fényképes okmány, ezért az ügyintézés személyesen, néhány perces regisztrálás és kártyanyomtatás során történik. A személyi igazolvány felmutatása, valamint a munkaügyi törzsszám megadása szükséges! Személyes ügyintézés a Hallgatói Információs és Szolgáltató Központ pultjánál (UT 106. AKIK tér).

Igénybe vehető szolgáltatások SZE Alkalmazotti kártyával:

 • Térítésmentes gépkocsiparkolás az egyetemi P1 és P2 parkolókban. A vezetői beosztással rendelkezők kollégák a P4 parkolókban is parkolhatnak a vezetői parkoló használatához kapcsolódó díj (1000 Ft/hó) megfizetése után.
 • Hozzáférés a központi nyomtatási rendszerhez. Információk: 
 • Térítésmentes beiratkozás az Egyetemi Könyvtárba, onnan a könyvtári szabályok betartásával kölcsönözhet és használhatja a könyvtári terminálokat, a kártyához rendelt beiratkozási időtartamon belül.
 • Bővebb információ: https://lib.sze.hu/kezdolap
 • A beléptető rendszer által kezelt helyiségekbe történő belépés, amennyiben előzetesen az adott helyiséget felügyelő szervezeti egység vezetőjétől belépési jogosultságot kért és kapott.

 

Térítésmentes gépkocsiparkolás az egyetemi P1 és P2 parkolókban. A vezetői beosztással rendelkezők kollégák a P4 parkolókban is parkolhatnak a vezetői parkoló használatához kapcsolódó díj (1000 Ft/hó) megfizetése után.

Részletek a parkolásról: https://parkolas.sze.hu/bejelentkezes

Ahhoz, hogy az Egyetemi Telefonkönyvben az Ön elérhetőségei is szerepeljenek, legyen szíves kitölteni az alábbi linken elérhető adatbejelentőt.

https://help.sze.hu/

 1. Jegyek menüpontra kattintva
 2. új jegy létrehozása
 3. címzett: Egyetemi Szolgáltató Központ bejelentések
 4. sablon: ESZK - Telefonkönyv adatbejelentés

Ezen a felületen jelezheti észrevételeit, hibajegyeit az Egyetemi Informatikai Központnak, valamint az Uni-Famulus Kft.-nek az üzemeltetéssel kapcsolatos problémáit.

 

 1. 4.     lépés: Széchenyi István Egyetem Poszeidon Ügyviteli és Iktatási Rendszer

A Poszeidon iratkezelési és iktatási rendszer egy intézményi iktató, nyilvántartó és ügyiratkezelő programcsomag, mely a legkorszerűbb technológiával kifejlesztett, modulárisan felépülő rendszer. A nyilvántartó rendszer végigkíséri a szervezetben keletkező vagy beérkezett iratok teljes életciklusát – a beérkezéstől az irattáron át a selejtezésig, legyenek azok elektronikus – e-mail, fax, fájlban tárolt – és/vagy papír alapú dokumentumok.

A honlapra való bejelentkezés után az alábbi linkre kattintva érhetők el a rendszer használatához szükséges dokumentumok és a telepítéshez szükséges tudnivalók:

https://poszeidon.sze.hu/letoltheto-programok-dokumentumok

 1. 5.     lépés: e-mail aláírás igénylése

Az egyetem egységesített e-mail aláírás mintáját az alábbi linken található generátor segítségével tudja elkészíteni.

https://eszk.sze.hu/e-mail-alairas

 

Kedves kollégánk, bízunk benne, hogy ezek az információk segítenek abban, hogy könnyebben boldoguljon az első hetekben.

Gördülékeny ügyintézést és regisztrációt kívánunk!