+17
°
C
Max.:+18
Min.:+6
Ked
Sze
Csü

11/2021. számú Irányító Testületi körlevél

a veszélyhelyzettel összefüggő további egyetemi szabályokról és a Széchenyi István Egyetemen történő alkalmazásának részleteiről

A 2021.05.10-én érvényes veszélyhelyzettel összefüggő kormány rendeletek, törvényi előírások, aktuális eljárásrend:

  • a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI.10.) Korm. rendelet
  • a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet
  • az egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló 176/2021. (IV. 15.) Korm. rendelet
  • a veszélyhelyzet ideje alatt a felsőoktatási intézményben a félév és a tanév időtartamának meghosszabbításáról szóló 197/2021. (IV. 28.) Korm. rendelet
  • a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvény
  • a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény

Bevezetés

A körlevél hatálya kiterjed az Egyetemmel munkaviszonyban, megbízási, illetve hallgatói jogviszonyban álló minden egyetemi polgárra.

A 2/2021. számú IT körlevél, valamint a 10/2021. számú IT körlevél jelen körlevéllel nem érintett rendelkezései továbbra is változatlan formában és tartalommal hatályban maradnak

 

Az Egyetem épületeiben és kollégiumaiban való tartózkodás:

Az Egyetem épületei a tanévi vizsgabeosztás, valamint az online vizsgáztatás kereteiről szóló 10/2021. számú IT körlevél rendelkezéseinek megfelelően, valamint a hatályos veszélyhelyzettel kapcsolatos jogszabályok keretei között látogathatók. Az egyetem épületei korlátozások nélkül látogathatók az egyetemi polgárok számára.

 

Kollégiumi elhelyezésre vonatkozó szabályok

Amennyiben az Egyetem hallgatója a 2020/2021-es tanév tavaszi félévére kollégiumi felvételt nyert, visszaköltözhet a kollégiumba, amennyiben ezt 2021. május 14. 8:00-ig a kollégium honlapján kialakított felületen jelzi. A nemzetközi hallgatók kollégiumi tartózkodása a továbbiakban is megengedett. Nemzetközi hallgató: a Magyar Államon keresztül (Stipendium Hungaricum és Keresztény Ösztöndíjprogram), a felvi.hu-n kívül, a SZE által bonyolított felvételi eljáráson keresztül (admissions.sze.hu), valamint a csereprogramok (pl. ERASMUS+, CEEPUS), és egyéb két- vagy többoldalú intézményi szerződés, megállapodás vagy pályázat keretében beérkezett hallgatók.

A munkavállalókkal kapcsolatos szabályok

Az 5/2021. számú IT körlevél, valamint a 9/2021. számú IT körlevél rendelkezései visszavonásig érvényesek.

 

Felvételi szabályok kiegészítése

A felvételi alkalmassági vizsgák megtarthatók.

 

Utazások

Az Egyetem munkavállalóinak hivatalos külföldi kiküldetését, kiutazását az Irányító Testület előzetesen engedélyezi. A kiutazási kérelmet jelen körlevél 1. számú melléklete szerint kérjük benyújtani.

A magáncélú külföldi utazások során kérjük vegyék figyelembe a hatályos járványügyi és utazásra vonatkozó rendelkezéseket.

 

Vendégek fogadása az Egyetem területén

Külföldről érkező vendégek fogadása kizárólag érvényes szerződés, együttműködési megállapodás alapján lehetséges. Külföldről érkező vendégek fogadása a hatályos járványügyi, valamint a beutazásra vonatkozó jogszabályok betartása mellet megengedett.

Magyarország területéről érkező külső vendégek fogadását kérjük mérlegelni, csak feltétlenül szükséges esetben fogadjanak külső vendéget. A kapcsolattartás a külső partnerekkel lehetőség szerint online módon, illetve telefonon történjen. Amennyiben mégis személyes egyeztetésre kerül sor, kérjük, hogy lehetőség szerint törekedjenek a minimális résztvevői létszámra.

 

Rendezvények

Az Egyetem területén a vizsgaidőszak végéig beltéri események nem szervezethetők.

Kültéri események a hatályos járványügyi szabályok betartásával tarthatók.

A 2020/21-es tanév tavaszi félévének diplomaátadó ünnepségeinek megtartásáról a Rektori Kabinet javaslata alapján az Irányító Testület dönt.

Az Egyetem területén külső partnerek által szervezett rendezvények megtartása engedélyezett, de nem az Egyetem által szervezett rendezvények tekintetében a szervezők felelőssége a hatályos járványügyi szabályok betartása és betartatása.

 

Záró rendelkezések

A járványügyi helyzet változása esetén további körlevélben adunk tájékoztatást. Kérjük, hogy az egyetemi kommunikációs felületeket kísérjék figyelemmel.

 

Jelen körlevél a kihirdetésének napján lép hatályba.

1. számú melléklet

 

Győr, 2021.05.10

Dr. Földesi Péter

rektor

Dr. Filep Bálint

elnök

Dr. Kovács Zsolt

kancellár